Saturday, July 6, 2024

Virtuelt møte mellom Venezuela og USA avsluttes

TeleSUR den 3.juli : Virtuelt møte mellom Venezuela og USA avsluttes. Venezuela insisterer på at «dialog må begrenses til det som ble avtalt i Qatar» og «prinsippene om selvbestemmelse, suverenitet og gjensidighet må respekteres».
Regjeringen i Venezuela bekreftet onsdag at den avsluttet det virtuelle møtet med delegasjonen til USAs regjering (USA), der det søramerikanske landet avviste forvrengningene som har blitt publisert av talsmenn for den amerikanske motparten. I følge regjeringen i Venezuela kulminerer dette første møtet i to avtaler: begge parters vilje til å “arbeide sammen for å få tillit og forbedre forholdet”, og “opprettholde kommunikasjonen på en respektfull og konstruktiv måte”. KOMMENTARER : Det ser at til at USA må krype til korset etter å ha forsøk fra flere statskupp, terrorangrep, drapforsøk på presidenten, stjeling av veneluanske (gullreserver) eieindeler, sanksjoner osv Men … avtalen er sikkert så difus at den kan tolkes alle veier.